Shendor (overleden)

Helaas hebben wij Shendor op 13,5 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Zijn achterhand kon de rest van zijn lichaam niet meer volgen. In zijn hoofd wilde hij nog, en hij bleef dan ook stug doorlopen. Alleen de achterpoten kwamen niet meer mee. Hij is goed zo. Hij heeft een mooi leven gehad, en een prachtige leeftijd bereikt. Zonder noemenswaardige problemen.

shendor


Shendor is een kruising reu geboren in 2001. Met hem heb ik GG getraind, reddingshond en IPO en een blauwe maandag behendigheid. Alhoewel het in de IPO erg leuk ging met hem ben ik nooit voor een examen of keuring geweest. Shendor weigert namelijk te apporteren en in de tijd dat ik met hem trainde heb ik niet de juiste begeleiding gehad om hem wel aan het apporteren te krijgen.
Shendor ging wel altijd mee naar de training van Tycha en af en toe mocht hij dan ook nog eens bijten, dat vond hij helemaal geweldig om te doen.

Op 7 augustus 2010 werd Shendor opeens erg ziek. Hij kon niet meer gaan liggen of zitten zonder het uit te gillen van de pijn. Een bezoek aan de dierenarts bracht geen verlichting. Zo gingen op 8 augustus 2010 (zijn 10de verjaardag) terug naar de dierenarts in de overtuiging dat hij ingeslapen zou worden. Hier kreeg Shendor toch weer volop medicatie mee, en moest hij binnen 2 dagen behoorlijk opgeknapt zijn. Zou hij hiervan niet opknappen dan zou hij alsnog worden ingeslapen. Maar Shendor zou Shendor niet zijn, als hij weer helemaal zou opknappen.Uiteindelijk is Shendor 13,5 jaar oud geworden.

shendor


© Marja Spiering 2011